Завршен пројекат ”Покренимо и охрабримо потребите”
19/10/2023
Св. муч. Сергије и Вакх, петак, 20. октобар
20/10/2023

Слава храма у Постојни

Пресвета Богородица свакодневно вјерне покрива својим омофором, казао је свештеник Стојадин Павловић на слави храма у Постојни

У суботу, 14. октобра, на празник Покрова Пресвете Богородице, прослављена је слава храма у Постојни (Словенија). Светом Литургијом  началствовао је протојереј-ставрофор Стојадин Павловић из Београда, а саслуживали су му протојереји-ставрофори Перан Бошковић, Милан Дудуковић, Будимир Галамић, Иса Кидес, и јереј Стефан Максимовић.
Појао је женски хор из Љубљане, а појали су и протојереј-ставрофор Мирослав Петаковић и јереј Милан Јовановић.
Свештеник Стојадин Павловић је у литургијској бесједи нагласио значај празника и истакао како Пресвета Богородица свакодневно вјерне покрива својим омофором и даје им снаге да се изборе са многобројним искушењима. Том приликом се и захвалио домаћину славе јереју Дарку Петаковићу, пароху у Постојни, као и свим парохијанима који су помогли у припреми храмовне славе.
По завршетку Свете Литургије благословени су славски дарови које су припремили кумови славе, породица Новарлић (Данило и Гордана), а кумови сљедеће године биће Небојша и Мирјана Гојић из Престранка код Постојне. Богослужење је настављено за трпезом љубави, а ручку је присуствовао и градоначелник Постојне Игор Марентич.
Прославу су увеличали најмлађи чланови Српског просвјетног друштва „Никола Тесла“ из Постојне.
Д.П.