Патријарх Српске православне Цркве

13/05/2024

Патријарху Порфирију и архијерејима забрањен улазак на Косово и Метохију

Патријарх апелује на све који имају утицај на ситуацију на Косову и Метохији да учине оно што до њих стоји да се престане са кршењем људских права српског народа, па и права на слободу кретања српског патријарха, епископа и свештенства.
03/05/2024

Васкршња посланица Српске Православне Цркве

Доносимо традиционалну васкршњу посланицу Српске Православне Цркве.
08/04/2024

Патријарх Порфирије: Из Ћелија теку рекe благовести спасења

У светињи на обали Градца принешене су молитве благодарења и славословља у част једног од највећих духовника православног света у савременом добу – Преподобног оца Јустина Ћелијског.
07/04/2024

Патријарх Порфирије: Поводом 10 година упокојења Митрополита Јована

Доносимо предговор Његове Светости Патријарха Порфирија књизи ”Митрополит Јован (Павловић) - Вјечан спомен”.
23/03/2024

Патријарх Порфирије изјавио саучешће Патријарху Кирилу

”Молимо се Господу да рањенима и повређенима подари исцељење, а унесрећеним породицама снагу да као светињу чувају спомен на пострадале”
16/03/2024

Предстојатељи Руске и Српске Цркве служили Литургију и опело Епископу Антонију

„Данас испраћамо нашег брата Антонија, достојног представника Српске Православне Цркве, који је свој живот повезао са Русијом, са Руском Црквом и кога смо истински волели“, рекао је Патријарх московски и све Русије Кирил.
14/03/2024

Патријарх: Не пристајемо да било коме ко говори српским буду ускраћена људска права

Патријарх Порфирије се у писаној поруци обратио учесницима скупа „Правни аспекти и последице Закона о родној равноправности“ који је одржан у Београду.
16/02/2024

Слава Богословије Света Три Јерарха

Свети апостол Павле молио на овом месту и од њега до наших дана, бројни знани и незнани подвижници, светитељи Божији, богослови, мученици, сведоци Христови овде су се сабирали, сусретали се са Богом и са самим собом, рекао је Патријарх Порфирије у манастиру Крка
05/01/2024

Патријарх Порфирије у посјети Косову и Метохији

"Најважније је знати да се разумевање, слога и мир не не могу постићи немиром. Када инвестирате у немир онда жањете немир, а када инвестирате у мир, мир као дар од Бога, као духовни мир, онда је Бог тај који у наше име жање мир", поручио је Патријарх српски.
10/12/2023

Патријарх Порфирије служио Литургију у Загребу

Држимо се закона Божјег, али да имамо смирење, а да гордост и самољубље видимо као највећег непријатеља, као извор сваког зла и сваке друге страсти у нама, казао је Патријарх Порфирије
03/12/2023

Имендан Патријарха српског Порфиријa

Патријарх српски Порфирије служио је у поноћ 2. децембра 2023. године, на спомен Светог старца Порфирија Кавсокаливита, свету Литургију у параклису Светог Јована Богослова на Богословском факултету у Београду.
29/11/2023

Патријарх Порфирије на академији Привредникa

Поводом пријема питомаца СПД Привредник нове генерације, у Матици српској, у Новом Саду, одржана је свечана академија којој је присуствовао и патријарх Порифирије.
27/11/2023

Патријарх Порфирије осветио храм Светог Саве у Фочи

Током дводневне посјете Фочи патријарх Порфирије је осветио нови храм Светог Саве, обишао богословске школе у Фочи, посјетио Медицински факултет и Општину тог мјеста.
10/11/2023

Патријарх Порфирије на Митровдан служио у Буенос Ајресу

У Цркви се генетика преображава у Тело Христово. У њој се наше људско тело, наше биолошко биће преображава у духовно биће, рекао је Патријарх.
07/11/2023

Патријарх освештао храм у Аргентини

Црква је отворена и прима у себе сваког човека независно где се родио и ком народу припада. Јеванђеље нас позива да сви будемо један народ, народ Божји, казао је Патријарх Порфирије након освећења храма у Ресистенцији