Митрополит Порфирије: Богослужења

14/04/2024

Четврта недјеља Часног поста у Љубљани

Владика Кирило је у суботу одржао предавање и сутрадан служио Свету литургију у Храму светих Кирила и Методија у Љубљани.
03/04/2024

Владика Кирило богослужио у Крању

”Исусовом молитвом вежбамо пажљу ума и упорност” казао је владика Кирило у бесједи у којој је говорио о светом Григорију Палами
23/03/2024

Теодорова субота

Владика Кирило богослужио је у Загребу у прву суботу Часног поста, посвећену светом великомученику Теодору Тирону.
12/03/2024

Владика Кирило служио у Грубишном Пољу

"Нас је Господ створио по своме лику и зато треба да будемо слични њему. Ако је он Бог љубави и ми треба да имамо љубав, ако препознамо те врлине код нас онда не треба да сумњамо да смо ми већ овдје грађани Царства Небеског", рекао је владика Кирило у Грубишном Пољу.
03/03/2024

Нови монаси у манастиру Лепавина

Након бденија у манастиру Лепавина, владика Кирило је у чин мале схиме постригао искушенике Стефана и Аркадија и дао им имена Гаврило и Серафим.
27/02/2024

Празник Светог Симеона Мироточивог у Острогу

Владика Кирило служио је на дан празника, 26. фебруара Свету Литургију у Горњем манастиру Острогу, а сабраним вјерницима обратио се архипастирском бесједом.
26/02/2024

Владика Кирило богослужио у манастиру Ћелија пиперска

"Аскеза је прибјегавање сили Божјој, уздање на силу Божју, али свим срцем, свом душом, свом снагом и свим умом”, рекао је Епископ Кирило у манастиру Ћелија пиперска.
19/02/2024

Владика Кирило служио у Марибору

Епископ је у Марибору дуго послије Литургије разговарао са члановима омладинског друштва Светих Кирила и Методија на теме односа вјере и науке.
17/02/2024

Владика Кирило посјетио храм светог Спиридона у Трсту

Епископ Кирило је на празник Сретења Господњег посјетио велелепни храм Светог Спиридона Чудотворца у Трсту.
17/02/2024

Сретење у Новој Горици

"Симеон је схватио да Сретење његово са Христом има васељенски, свечовјечански значај", рекао је владика Кирило на Литургији у Новој Горици на којој је о. Томи Ћирковићу даровао напрсни крст поводом 70 година свештеничке службе.
12/02/2024

Наше срце да буде безазлено, као дјечје

"Господ од нас тражи истиниту, чисту вјеру у Бога и љубав према сваком човјеку, без обзира на његову нацију, расу или вјеру", рекао је владика Кирило.
05/02/2024

Напредовањем у вјери развијајмо своје духовне очи

"Немојмо да имамо шизофрено унутрашње биће - да једно мислимо, друго радимо, треће причамо, него се трудимо да имамо јединство ума, срца и воље", рекао је владика Кирило на Светој литургији у Загребу.
01/02/2024

Владика Кирило богослужио у манастиру Савина

Грамате Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке и ордене Светих апостола Петра и Павла епископ Кирило уручио је игуману манастира Савине Макарију и игуману манастира Зочишта Стефану
30/01/2024

Храмовна слава у Новом Месту

"Свети Сава и Симеон Мироточиви су радили у свом времену, али су постали ванвремени, сјединили су се са Христом и тако постали вјечни. Свети Сава се увијек моли за наш народ, а и ми се ових дана, као и сваки дан, молимо да обожи, сложи и умножи наш народ", рекао је владика Кирило.
29/01/2024

Савиндан у Гимназији Кантакузина Катарина Бранковић

Овогодишњим програмом обиљежена је двијестота годишњица од рођења једног од водећих пјесника српског романтизма Бранка Радичевића (1824 - 1853.)