ВЕСТИ ИЗ ПАРОХИЈА У РЕПУБЛИЦИ ХРВАТСКОЈ

16/07/2024

Петровдан у Северину

„Апостоли Петар и Павле нам пружају примјер покајања“, рекао је отац Стефан, парох бјеловарски на Литургији у Северину.
14/07/2024

У Сиску прослављен спомен дјеце мученика јастребарских и сисачких

"Црква је канонизовала невино пострадалу дјецу Јастребарску и Сисачку и они се за нас моле, за нас се заступају да не идемо таквим путевима, него да идемо путевима љубави“, рекао је владика Кирило.
14/07/2024

Петровдан у Ступовачи

Епископ Кирило служио је Свету литургију у Ступовачи и осветио обновљени парохијски дом.
09/07/2024

Ивањдан у Загребу

"Прихватимо позив Светог Јована Крститеља да се смиримо, да схватимо своју немоћ пред Богом и да у покајању исповједимо своје гријехе и припремимо се за долазак Онога који једини рјешава наше проблеме", поручио је владика Кирило у Загребу.
29/06/2024

Дани српске културе у Бјеловару

Дани српске културе у организацији Вијећа српске националне мањине града Бјеловара одржани су и ове године и завршени прославом храмовне славе у том граду.
29/06/2024

Преносимо: Репортажа Ненада Бадовинца о храмовној слави у Бјеловару

У Бјеловару и у манастиру Лепавина доживео сам три приче које осликавају снагу вере у Бога. Од изгубљене јакне која је донела благослов, преко молитава које су донеле чудесна исцељења, до легенде из Источне Србије до Бјеловарског храма Свете Тројице.
29/06/2024

Видовдан у Великом Вуковју

Немањићи су нам оставили оријентире за будућност, да се не изгубимо, већ да се држимо Христа и Цркве Божје, казао је владика Кирило у Великом Вуковју у ком је служио Свету Литургију на Видовдан.
24/06/2024

Слава храма Свете Тројице у Бјеловару

"Дух Свети освећује воду крштења и Свете Дарове којима се причешћујемо. Он дјелује и ван Цркве, слободна је личност, равночастан Оцу и Сину. Међутим, иако дјелује на људе и ван Цркве, Он их и привлачи Цркви, јер нема без Цркве спасења", рекао је владика Кирило.
17/06/2024

Недjеља Светих Отаца и рукоположење у Загребу

Изучавање вјере је најбитније занимање нашег живота, јер вјера једина доноси вјечне вриједности, рекао је владика Кирило на Литургији у Загребу на којој је у чин јеромонаха рукоположио јерођакона Нектарија. 
12/06/2024

Поклоничко путовање у манастир Острог

Свештеник Радован Димитрић: "Добили смо благослов острошког чудотворца Василија и духовно окрепљени вратили се својим домовима"
11/06/2024

Ученици веронауке из Подгорице посетили православне светиње у Хрватској

Осамдесетак ходочасника, православне деце у пратњи свештеника, вероучитељице и родитеља, боравило је у четвородневној посети Хрватској.
07/06/2024

Слaвa Свeтoг Никoлaja

У вojaкoвaчкoм Oсиjeку прoслaвљeнa je црквeнa и сeoскa слaвa. Пoрeд вjeрскoг oбрeдa oргaнизoвaни су сeoски крaм тe пoсвeћeњe нoвoизгрaђeнoг спoмeн oбиљeжja
02/06/2024

Ученици вјеронауке из Подгорице посјетили манастир Лепавину и Загреб

Полазници вјеронауке из Подгорице посјетили су манастир Лепавину и храм Преображења Господњег у Загребу, гдје су појали на Светим Литургијама остављајући дубок траг на срцима тамошњих вјерних.
01/06/2024

Крштење у Загребу

Након крштења владика је казао да је Црква за хришћане најважнији дом у ком треба да се, ма гдје били, осјећамо као у својој кући и у њему проналазимо духовну утјеху.
14/05/2024

Марковдан – слава храма у Великој Барни

"Култ светог апостола Марка дошао је и до ових крајева, о чену нам свједочи и овај храм са својим дивним иконостасом", рекао је владика Кирило у Великој Барни.