Патријарх: Бог никада не чини насиље над људском слободом
07/04/2023
Свети Архангел Гаврил, субота, 8. април
08/04/2023

Патријарх Порфирије честита јеврејску Пасху

Јеврејски празник Пасхе – успомену на излазак Израиљаца из египатског ропства и прелазак преко Црвеног мора, који се ове године прославља од 5. до 13. априла, главном рабину Јеврејске општине у Загребу честитао је, у четвртак, 6. априла, Његова Светост Патријарх српски Порфирије, Администратор Епархије загребачко-љубљанске.

„Поводом великог празника Песаха, благдана који је установљен као спомен на ослобођење јеврејског народа из египатског ропства и који, у јеврејској традицији, представља симбол слободе и наде у бољи живот, упућујем Вам своје најискреније честитке са жељом да га Ви, Ваши сарадници и верници, као и сви Јевреји у целом свету, проведете у миру, благостању и радости, у кругу својих најмилијих“, стоји у честитки упућеној главном рабину Јеврејске општине Загреб Луцијану Моши Прелевићу.

Патријарх је истакао и да се моли Оцу небеском „да нас све заједно избави од искушења којима обилује време у коме живимо и да нам подари љубави и снаге за превазилажење свих препрека које угрожавају наш суживот“.

Честитка упућена рабину завршава се јеврејским пасхалним поздравом: Хаг Песах Самеах!

П.К.