Božićni ciklus predavanja u Zagrebu
25/11/2019
Praznik Vavedenja Presvete Bogorodice u Lepavini
05/12/2019

MITROPOLIT PORFIRIJE OTVORIO CIKLUS BOŽIĆNIH PREDAVANJA NA TEMU „ZNAČAJ POSTA ZA DUHOVNI ŽIVOT“

U subotu, 30. novembra 2019. godine, u svečanoj sali Muzeja Srpske Pravoslavne Crkve u Zagrebu, sa blagoslovom Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog gospodina dr Porfirija, a u organizaciji Crkvene opštine zagrebačke, otpočeo je božićni ciklus predavanja na različite duhovne teme.

Kao i svake godine prvo predavanje održao je Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, na temu: „Značaj posta za duhovni život“. Mitropolit Porfirije je na samom početku pozdravio sve prisutne, poželevši svima srećan i blagosloven početak Božićnog posta, i zablagodario svima što su se odazvali pozivu i izdvojili od svog dragocenog vremena kako bi prisustvovali predavanju. Odmah potom Mitropolit Porfirije je održao veoma inspirativno i sadržajno predavanje o značaju posta za duhovni život vernika, navodeći mnoštvo primera iz veoma bogate riznice duhovnog i opitnog života svetitelja naše Crkve.

Posle predavanja usledila je diskusija u kojoj su prisutni postavljali pitanja na koja je Mitropolit Porfirije sa strpljenjem i ljubavlju odgovarao.