АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА ПОВОДОМ ВИДОВДАНА У ВУКОВЈУ
29/06/2017
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ МИТРОПОЛИТА ПОРФИРИЈА „ЗАГРЕБ И ЈА СЕ ВОЛИМО ЈАВНО“
30/06/2017

МИТРОПОЛИТ ПОРФИРИЈЕ ПРИМИО
БИСКУПА УЛЕ КРИСТИЈАНА КВАРМЕРА
У ЗАГРЕБУ

Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански господин др Порфирије примио је у четвртак, 29. јуна 2017. године у просторијама Митрополије загребачко-љубљанске у Загребу, Његову Екселенцију г. Уле Кристијана Квармеа, бискупа Норвешке протестантске цркве у Ослу.

У веома срдачном разговару Бискуп Уле Кристијан и Митрополит Порфирије су се дотакли разних тема, како богословско-црквених, тако и друштвено-политичких. Митрополит Порфирије је упознао бискупа Улеа о ситуацији и положају Српске Православне Цркве у Хрватској као и о могућој сарадњи. Бискуп Уле је са своје стране изразио благодарност Митрополиту Порфирију за срдачан пријем и гостопримство и изразио наду да ће се створити услови за ширу сарадњу са Српском Православном Црквом на подручју Републике Хрватске.

Пријему су присуствовали сарадници бискупа, господин велечасни Олав Д. Хауге, амбасадорка Краљевине Норвешке у Републици Хрватској госпођа Астрид Версто, госпођа Анете Бул, заменица генералног директора Одеска за европске послове – сектор за Југоисточну Европу, Министарства иностраних послова Краљевине Норвешке, као и Архимандрит Данило Љуботина и ђакон Драган Радић.