Završetak časova veronauke u Zagrebu
18/06/2018
HIROTONISAN VIKARNI EPISKOP PATRIJARHA SRPSKOG
20/06/2018

Završetak školske godine u parohiji u Mariboru

U nedelju treću po Duhovima, 17.06.2018. u hramu sv. Kirila i Metodija u Mariboru, liturgijskim sabranjem je krunisana uspešna školska godina za polaznike škole veronauke i srpskog jezika pri C.O. Maribor. Ovogodišnji ciklus nastave je pohađalo 32 mališana.

Tokom školske godine mališani su uzeli učešća u recitalu na Svetosavskoj Akademiji, a više puta su aktivno učestvovali i na svetim Liturgijama. U posebnom sećanju ostaće im druženje sa polaznicima škole verske nastave iz Ljubljane, koji su im najpre bili gosti, a potom i domaćini.

U toku svete Liturgije, koju je služio paroh i veroučitelj mariborski jerej Milan Jovanović, mališani su se pričestili, a zatim dobili pohvalnice C.O. Maribor. U pozdravnom govoru otac Milan se zahvalio mališanima u ime mariborskih sveštenika i učiteljice Jelene Jovanović, te im još jedanput ukazao na značaj verske nastave za duhovni razvoj dece.

Posle sv. Liturgije, mališani i okupljeni vernici družili su se u crkvenoj sali uz posluženje koje su pripremili roditelji mališana.