Завршетак часова веронауке у Загребу
18/06/2018
ХИРОТОНИСАН ВИКАРНИ ЕПИСКОП ПАТРИЈАРХА СРПСКОГ
20/06/2018

Завршетак школске године у парохији у Марибору

У недељу трећу по Духовима, 17.06.2018. у храму св. Кирила и Методија у Марибору, литургијским сабрањем је крунисана успешна школска година за полазнике школе веронауке и српског језика при Ц.О. Марибор. Овогодишњи циклус наставе је похађало 32 малишана.

Током школске године малишани су узели учешћа у рециталу на Светосавској Академији, а више пута су активно учествовали и на светим Литургијама. У посебном сећању остаће им дружење са полазницима школе верске наставе из Љубљане, који су им најпре били гости, а потом и домаћини.

У току свете Литургије, коју је служио парох и вероучитељ мариборски јереј Милан Јовановић, малишани су се причестили, а затим добили похвалнице Ц.О. Марибор. У поздравном говору отац Милан се захвалио малишанима у име мариборских свештеника и учитељице Јелене Јовановић, те им још једанпут указао на значај верске наставе за духовни развој деце.

После св. Литургије, малишани и окупљени верници дружили су се у црквеној сали уз послужење које су припремили родитељи малишана.