ХИРОТОНИЈА И УСТОЛИЧЕЊЕ ЕПИСКОПА ОСЕЧКОПОЉСКОГ И БАРАЊСКОГ Г. ХЕРУВИМА
11/06/2018
Завршетак школске године у парохији у Марибору
18/06/2018

Завршетак часова веронауке у Загребу

У недељу, 17.06. 2018. после свете Литургије, уобичајено је одржан час веронауке за децу предшколског и основношколског узраста, у просторијама загребачке црквене општине.

Било је то последње дружење у циклусу који се равна преме школском календару. Црквена општина је, тим поводом, за своје најмлађе вернике припремила похвалнице и молитвенике.

Деца су, пак, са своје стране уложила труд и љубав да једни друге обрадују стиховима. Свако дете је добило на дар пар стихова о себи. Најрадосније је било то, што су аутори малих песама били другари, пријатељи са часова веронауке.

У току школске 2017/2018. године деца, која похађају часове веронауке, изнедрила су још једну секцију. Ради се о дечјем црквеном хору. Са поносом истичемо да су деца, под стручним руководством проф. Олене Циглењак, музичког педагога, запевала на нашим Светим Литургијама. За сада скромно, али се у будућности надамо громогласнијем певању. Зато позивамо заинтересовану децу из Загреба: прикључите нам се од јесени да градимо царство љубави заједно.