Božji poziv da se zauzme mjesto stradalnika
05/01/2021
Mitropolit posjetio kovid pozitivne korisnike Doma starih
06/01/2021

Kardinal Bozanić:
Neka nas Gospod učini
svjedocima svjetlosti

Mitropolit Porfirije i kardinal Bozanić/Arhivska fotografija

Neka nas Gospod tajnom Hristove blizine, pokazane i darovane radi našeg spasenja, učini svjedocima svjetla i glasom koji razglašava Radosnu vijest o Božjem Carstvu, kaže se u božićnoj čestitiki zagrebačkog nadbiskupa.

Povodom praznika Rođenja Hristovog – Božića, nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić uputio je čestitku Mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj, u kojoj zahvaljuje na čestitci koju je dobio od Mitropolita povodom Božića, te istakao:

„U božićnoj noći nebo je počelo kucati ljudskim srcem Djeteta, a šutnja čekanja progovorila je radošću, jer u ljudsku se povijest i u našu stvarnost spustila zvijezda koja u izazovima svakodnevice pokazuje ispravan i siguran put, obasjava ljudsku povijest te sve ljude poziva na bratsko zajedništvo, solidarnost i suosjećanje s potrebnima. Neka nas Gospodin otajstvom Kristove blizine, očitovane i darovane radi našeg spasenja, učini svjedocima svjetla i glasom koji razglašuje Radosnu vijest o Božjem kraljevstvu.

Bremenitost vremena u kojem nam je dano živjeti, usred pandemije koronavirusa i potresa, sa svim ograničenjima i neizvjesnostima, jača nas blizina Božića. Kao baštinici vjere u Isusa Krista radujemo se što je i ovo naše vrijeme blagoslovljeno Božjom prisutnošću.

Vama, Vašem svećenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj želim sretan Božić, rođenje našega Spasitelja Isusa Krista i blagoslovljenu novu 2021. godinu, ispunjenu Božjim blagoslovom i božićnom nadom!”, poručio je kardinal Bozanić.