Свети апостол Петар, недјеља, 29. јануар
29/01/2023
Преподобни Антоније Велики, понедјељак, 30. јануар
30/01/2023

Не постоји гријех који је већи од љубави Божје

Светосавске рецитације у Загребу

У недјељу по Савиндану, послије Свете Литургије коју је у Загребу служио епископ Сава, дјеца су рецитовала пјесме о Светом Сави. Владика је потом малишанима подјелио слатке пакетиће, а служен је и помен Митрополиту Јовану (Павловићу).

 

У Недјељу, 29. јануара, Епископ марчански Сава служио је Свету Литургију у храму Преображења Господњег у Загребу. Саслуживало му је загребачко свештенство.

Слиједиле су светосавске рецитације, а најмлађима је владика Сава подјелио пакетиће са слаткишима.

У наставку је епископ служио помен Митрополиту загребачко-љубљанском Јовану (+2014), који је 16/29. јануара прослављао своју крсну славу – Часне вериге светог апостола Петра.

Владика Сава је у бесједи по прочитаном Јеванђељу казао да Црква јеванђељем о Закхеју које се чита у недјељу која претходи припремним недјељама Свете Четрдесетнице, поручује да не постоји гријех који не може бити опроштен од Господа. ”Не постоји гријех који је већи од љубави Божје, не постоји грjешник који не може да се покаје и да дође у познање истине и да буде спасен”, рекао је Епископ марчански.

Према речима владике Саве, читањем јеванђелског одломка који говори о Закхеју, Црква нас припрема за период Великог и часног поста који се приближава, а који је период дубинског преиспитивања савjести, срца и ума.

 

П.К.