Prep. Isaak Sirin II., ponedjeljak, 25. april
25/04/2022
Svešt. muč. Artemon, utorak, 26. april
26/04/2022

Vladika Justin na Liturgiji u Dugom Selu

Razmatrani su načini, ali i dogovoreni konkretni koraci kojima će Eparhija zagrebačko-ljubljanska i Crkvena opština Zagreb pomoći osobama sa invaliditetom iz Ukrajine smještenim u Dugom Selu

 

Na Vaskršnji ponedjeljak, 25. aprila, u centru za rehabilitaciju Stančić u Dugom Selu, sa blagoslovom patrijarha Porfirija, Svetu liturgiju služili su sveštenik Bogoljub Ostojić i đakon Aleksandar Lukić. Bogosluženju je prisustvovao i Episkop hvostanski Justin, vikar Patrijarha srpskog. U tom centru u kom se nalazi više stotina štićenika trenutno je smješteno 20 osoba sa invaliditetom izbjeglih iz Ukrajine.

Po završetku Svete liturgije vladika se obratio Ukrajincima na ruskom jeziku, čestitao im Vaskrs i prenio pozdrave i blagoslove Njegove Svetosti patrijarha. Episkop Justin je izbjeglicama pružio riječi utjehe, podrške i ohrabrenja.

Zajedničarenje je nastavljeno za prazničnom trpezom. Sa direktorkom ustanove Sanjom Grbavac razmatrani su načini, ali i dogovoreni konkretni koraci kojima će Eparhija zagrebačko-ljubljanska i Crkvena opština Zagreb pomoći osobama sa invaliditetom iz Ukrajine smještenim u Dugom Selu.

P.K.