Преп. Исаак Сирин II., понедјељак, 25. април
25/04/2022
Свешт. муч. Артемон, уторак, 26. април
26/04/2022

Владика Јустин на Литургији у Дугом Селу

Разматрани су начини, али и договорени конкретни кораци којима ће Епархија загребачко-љубљанска и Црквена општина Загреб помоћи особама са инвалидитетом из Украјине смјештеним у Дугом Селу

 

На Васкршњи понедјељак, 25. априла, у центру за рехабилитацију Станчић у Дугом Селу, са благословом патријарха Порфирија, Свету литургију служили су свештеник Богољуб Остојић и ђакон Александар Лукић. Богослужењу је присуствовао и Епископ хвостански Јустин, викар Патријарха српског. У том центру у ком се налази више стотина штићеника тренутно је смјештено 20 особа са инвалидитетом избјеглих из Украјине.

По завршетку Свете литургије владика се обратио Украјинцима на руском језику, честитао им Васкрс и пренио поздраве и благослове Његове Светости патријарха. Епископ Јустин је избјеглицама пружио ријечи утјехе, подршке и охрабрења.

Заједничарење је настављено за празничном трпезом. Са директорком установе Сањом Грбавац разматрани су начини, али и договорени конкретни кораци којима ће Епархија загребачко-љубљанска и Црквена општина Загреб помоћи особама са инвалидитетом из Украјине смјештеним у Дугом Селу.

П.К.