Arhijerejska Liturgija u Zagrebu
04/11/2018
POMEN POVODOM DANA PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU
12/11/2018

Uređenje hrama u Novoj Gorici

Molitvena proslava Sv. velikomučenika Dimitrija u parohiji Presvete Trojice u Novoj Gorici bila je posebno radosna i svečana.

Posredovanjem i dobrotom visokoprečasnog protojereja-stavrofora Tome Ćirkovića paroha u Kopru, gospodin Genadije Lisjak, iz Portoroža, poklonio je parohijskom hramu u Novoj Gorici Časnu trpezu, ikonostas, tronove, stasidije i tutorske stolove, urađene u drvetu i ukrašene bogatim duborezom.

Važno je naglasiti da je prota Tomo administrirao novogoričkom parohijom sedam godina. Otuda je dobro poznavao potrebe ove parohije za uređenjem hrama, te je posredovao u dobijanju ovog dragocenog priloga za crkvenu zajednicu u Novoj Gorici. Ovaj nesvakidašnji događaj u ovoj nevelikoj pravoslavnoj zajednici, izmamio je suze radosnice na lica vernika i veliku blagodarnost proti Tomi Ćirkoviću koji nije zaboravio vernike sa kojima je delio dobro i zlo početkom 90-tih godina prošlog veka, kao i gospodinu Genadiju Lisjaku.

Blagodareći Gospodu na ovakom daru molimo se da Blagi Gospod nagradi dobrotovore za ovo dobročinstvo, učinjeno svim vernicima novogoričke parohije.