Архијерејска Литургија у Загребу
04/11/2018
ПОМЕН ПОВОДОМ ДАНА ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ
12/11/2018

Уређење храма у Новој Горици

Молитвена прослава Св. великомученика Димитрија у парохији Пресвете Тројице у Новој Горици била је посебно радосна и свечана.

Посредовањем и добротом високопречасног протојереја-ставрофора Томе Ћирковића пароха у Копру, господин Генадије Лисјак, из Порторожа, поклонио је парохијском храму у Новој Горици Часну трпезу, иконостас, тронове, стасидије и туторске столове, урађене у дрвету и украшене богатим дуборезом.

Важно је нагласити да је прота Томо администрирао новогоричком парохијом седам година. Отуда је добро познавао потребе ове парохије за уређењем храма, те је посредовао у добијању овог драгоценог прилога за црквену заједницу у Новој Горици. Овај несвакидашњи догађај у овој невеликој православној заједници, измамио је сузе радоснице на лица верника и велику благодарност проти Томи Ћирковићу који није заборавио вернике са којима је делио добро и зло почетком 90-тих година прошлог века, као и господину Генадију Лисјаку.

Благодарећи Господу на оваком дару молимо се да Благи Господ награди добротоворе за ово доброчинство, учињено свим верницима новогоричке парохије.