Св. апостоли Аристарх, Пуд и Трофим, четвртак, 28. април
28/04/2022
Св. муч. Агапија, Хионија и Ирина, петак, 29. април
29/04/2022

У Сиску подијељени васкршњи пакети

У Празнику нове наде и новог живота, поред вјерника сисачке парохије, учествовале су и избјеглице из Украјине, које су уточиште од ратних дејстава пронашле у Сиску

 

Васкрсење Христово радосно је прослављено 11/24. априла 2022. године у храму Свете Петке у Сиску. Васкршњу Литургију служио је сисачки парох, презвитер Веселин Ристић.

Пред крај Свете литургије прочитана је Васкршња посланица Његове Светости Патријарха српског Порфирија и свих архијереја Српске Православне Цркве.

У Празнику нове наде и новог живота, поред вјерника сисачке парохије, учествовале су и избјеглице из Украјине, које су уточиште од ратних дејстава пронашле у Сиску. Након што су по завршетку богослужења освећена јаја, сир и куличи (традиционални слатки хлеб који се у Украјини и Русији прави за Васркс), празнична радост је настављена, уз послужење, у сали парохијског дома.

Васкршња радост настављена је и у наредним данима служењем светих литургија. Након богослужења отац Веселин је обилазио парохијане којима је помоћ потребна, честитао им Празник на празницима и дијелио васкршње пакете.

П.К.