Пријенос моштију светог Јована Златоустог, сриједа, 9. фебруар
09/02/2022
Привредникова трибина: Свети Доситеј загребачки
13/02/2022

Таблети за ученике Гимназије Кантакузина Бранковић

Ратко живи у ученичком дому на Новом Загребу. Нови таблет ће му много помоћи у праћењу наставе и комуникацији са осталим ученицима и наставницима, посебно приликом онлајн наставе.

 

У четвртак, 10. фебруара, Српску православну општу гимназију Кантакузина Катарина Бранковић у Загребу, посјетио је Владимир Гак, предсједник општине Инђија. Том приликом, у име општине, даровао је 10 таблет уређаја ученицима Гимназије. Гак, којем је ово прва посјета школи на Светом Духу, казао je да је одушевљен изгледом школе и могућностима које пружа.

Предсједник те општине у Срему исказао је спремност да и на друге начине помогне потребама школе и ученика. Позвао је ђаке да, у организацији Инђије, посјете ту општину и исказао спремност да организује путовање загребачких гимназијалаца на Фрушку Гору и Инђију.

Таблети ће олакшати праћење и активно учествовање ђака у онлајн настави, али ће и да учине учење занимљивијим

Директор школе, протојереј-ставрофор Слободан Лалић, захвалио се предсједнику Гаку. Истакао је да ће дарови бити од драгоцјене помоћи ученицима, посебно током пандемије, када су често принуђени да наставу прате онлајн. „Таблети ће олакшати нашим ђацима праћење и активно учествовање у онлајн настави, али ће и процес учења да учине интерактивним и занимљивијим“, казао је директор школе.

Ни ученици нису крили задовољство што ће имати прилику да сада наставу прате, али и остале школске активности испуњавају на савременијим уређајима.

У школској капели Светог Саве

„Много ће ми помоћи нови таблет. Имам стари лап топ који користим од шестог разреда основне школе и који је баш у лошем стању. Чак ни основни програми, попут Ворда, на њему не функционишу без проблема. Због тога сам губио много времена, а и живаца, када бих писао неки састав, на примјер. Телефон сам користио за комуникацију са пријатељима и наставницима. У настави користимо апликацију Мајкрософт тимс, али телефон је премали за дуже праћење наставе или писање састава…“, казао је Ратко, ученик другог разреда.

Ратко је из Книна, а живи у ученичком дому на Новом Загребу. У дому се, како каже, поред проблема са старим уређајем, суочава и са нестабилном интернет везом.

П.К.