Свети мученици Теодора и Дидим, петак, 9. јуни
09/06/2023
Свети Никита исповедник, епископ халкидонски, субота, 10. јуни
10/06/2023

Слава љубљанске православне омладинe

Свету Педесетницу љубљанска православна омладина прославила је и ове године као своју крсну славу. У слављу у Љубљани учешће су узели и млади из Марибора, предвођени својим парохом.

 

У Недељу Свете Педесетнице, 4. јуна, у вечерњим часовима, у парохијском дому у Љубљани, православна омладина главног града Словеније прославила је и ове године као своју славу.

Тим поводом посетила их је и учествовала у прослави православна омладина из Марибора.

На почетку саборовања јереј Милан Јовановић, парох мариборски благословио је славске дарове, а потом је окупљене позвао да живо и активно сведоче своју веру.

У име домаћина окупљеној омладини обратио се свештеник Раде Деспотовић, духовник љубљанске православне омладине, зажелевши топлу добродошлицу гостима. Отац Раде је позвао младе да својим ангажовањем и идејама помогну свештеницима у изградњи живе заједнице.

Саборовање је настављено трпезом љубави и пригодним песмама.

Дирљива је била просидба двоје младих који ће своје познанство, стечено у оквиру заједнице, ако Бог да, крунисати браком.

У љубљанској и мариборској црквеној општини посебна пажња посвећује се бризи о младима, њиховом учешћу у литургијском животу Цркве као и разговорима о вери, који се одржавају у Љубљани и Марибору одржавају током већег дела године.

Милан Јовановић, парох мариборски