Посета Митрополита Порфирија парохији у Марибору
02/04/2019
Најава четвртог предавања у Црквеној Општини загребачкој
02/04/2019

Сабрање угледнијих Срба у Марибору

У навечерје Крстопоклоне недеље, 30. марта 2019. године, Црквена Општина Марибор је организовала сабрање угледних појединаца Срба из Марибора, са жељом да их активније укључи у живот заједнице.

Сабрању је присуствовало стотину званица. У сабрању су учествовали Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански господин Порфирије, Њена Екселенција госпођа Зорана Влатковић, Амбасадор Републике Србије у Словенији, и Конзул Републике Србије у Словенији госпођа Ивана Јакшић Матовић. После поздравних говора јереја Милана Јовановића, мариборског пароха, Њене Екселенције госпође Влатковић и господина Марка Сладојевића, присутнима се, у својству домаћина сабрања, обратио и Митрополит Порфирије.

Митрополит је поздравио иницијативу да се овакав скуп организује у навечерје највећег догађаја у историји рода људског, догађаја који осмишљава наш живот дајући му прави смисао. Митрополит је говорио о будућим изазовима, који се постављају пред човека који живи изван своје Матице, нагласивши посебно као приоритет очување духовног идентитета.