DOCENT DR RASTKO JOVIĆ U ZAGREBU ODRŽAO PREDAVANJE NA TEMU: „GLASNO ĆUTANJE I NAŠE VREME“
19/10/2017
OSVEĆENJE HRAMA SV. ARHANGELA GAVRILA U ČELINCU
25/10/2017

SABOR UČENIKA VERONAUKE U MARIBORU

U nedelju Otaca VII vaseljenskog Sabora, kada se sećamo sv. Otaca, koji se izboriše za poštovanje sv. ikona, u hramu sv. Ćirila i Metodija u Mariboru održan je Sabor učenika veronauke ljubljanske i mariborske parohije.

Ovaj Sabor, koji je otpočeo sv. Liturgijom, okupio je 60-ak mališana, koji su zajedno pristupili sv. Čaši. Evharistijsko sabranje je predvodio o. Rade Despotović, ljubljanski paroh i veroučitelj, uz sasluženje mariborskih otaca Save Kosojevića i Milana Jovanovića. Otac Rade je i održao prigodnu besedu, tumačeći sv. Jevanđelje.

U ime mariborskog bratstva, o. Milan je pozdravio goste iz Ljubljane, zaželevši da ovakvi skupovi budu intezivniji. Takođe, pozvao je i druge roditelje da svoju dečicu uključe u dopunsku školu veronauke i srpskog jezika.

Nakon sv. Liturgije, CO Maribor, uz pomoć roditelja, čija dečica pohađaju dopunsku školu u Mariboru, pripremila je posluženje za sve prisutne. Pošto su se okrepili, mališani su imali priliku i da nauče nešto novo. Najpre su veroučitelji, o. Rade i o. Milan, dečicu naučili prigodnu duhovnu pesmu, a nakon toga je protinica Orijana Livopoljac sa najmlađima održala kratku biblijsku radionicu.

Nakon radnog dela usledilo je i druženje u sali CO Maribor.