ДОЦЕНТ ДР РАСТКО ЈОВИЋ У ЗАГРЕБУ ОДРЖАО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ: „ГЛАСНО ЋУТАЊЕ И НАШЕ ВРЕМЕ“
19/10/2017
ОСВЕЋЕЊЕ ХРАМА СВ. АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА У ЧЕЛИНЦУ
25/10/2017

САБОР УЧЕНИКА ВЕРОНАУКЕ У МАРИБОРУ

У недељу Отаца VII васељенског Сабора, када се сећамо св. Отаца, који се изборише за поштовање св. икона, у храму св. Ћирила и Методија у Марибору одржан је Сабор ученика веронауке љубљанске и мариборске парохије.

Овај Сабор, који је отпочео св. Литургијом, окупио је 60-ак малишана, који су заједно приступили св. Чаши. Евхаристијско сабрање је предводио о. Раде Деспотовић, љубљански парох и вероучитељ, уз саслужење мариборских отаца Саве Косојевића и Милана Јовановића. Отац Раде је и одржао пригодну беседу, тумачећи св. Јеванђеље.

У име мариборског братства, о. Милан је поздравио госте из Љубљане, зажелевши да овакви скупови буду интезивнији. Такође, позвао је и друге родитеље да своју дечицу укључе у допунску школу веронауке и српског језика.

Након св. Литургије, ЦО Марибор, уз помоћ родитеља, чија дечица похађају допунску школу у Марибору, припремила је послужење за све присутне. Пошто су се окрепили, малишани су имали прилику и да науче нешто ново. Најпре су вероучитељи, о. Раде и о. Милан, дечицу научили пригодну духовну песму, а након тога је протиница Оријана Ливопољац са најмлађима одржала кратку библијску радионицу.

Након радног дела уследило је и дружење у сали ЦО Марибор.