Најава хиротоније Епископа диоклијског Методија
21/07/2018
Хиротонисан Епископ диколијски Методије
25/07/2018

Прослава Светог великомученика Прокопија у Малом Поганцу

Дана 08/21. јула 2018. године, на дан када наша Света Црква прославља Светог великомученика Прокопија, прослављена је слава села Мали Поганац.

Литургијско сабрање у храму Светог архиђакона Стефана предводио је јереј Славомир Гвојић, парох великобршљанички уз саслужење јереја Бранислава Тодоровића, пароха великопоганачког и ђакона Угљеше Пилингера из Вараждина.

У светој Литургији је учествовали су бројни верници из Малог Поганца и околних места. Својим присуством су представљали цивилне власти начелник општине Соколовац г. Владо Бакшај и председник Вијећа српске националне мањине општине Соколовац г. Ранко Врећица.

На крају Литургије извршен је трократни опход око храма и благосиљање славског колача и жита које је припремила кума славе госпођа Даница Стојановић са сином Миодрагом. Част кумства за следећу годину прихватила је госпођа Милкица Гугги.

Пригодном беседом верном народу се обратио ђакон Угљеша који је, на крају своје беседе, позвао све да активно живе хришћанским животом, да редовно посећују света богослужења и да као плод таквог живота буду наши храмови испуњени верним народом.

После свете Литургије за све присутне је уприличена трпеза љубави!