Божићна богослужења у Загребу
04/01/2021
Епископат СПЦ: Божић је Тајна безграничне љубави Божје
05/01/2021

Привремене куће
на путу за Банију

Дванаест контејнера за становање стиже у петрињску и глинску општину, као први дио помоћи коју у виду 30 привремених кућа обезбјеђује Митрополија загребачко-љубљанска.

 

Конвој са 12 контејнера из Сребренице, гдје су произведени, на путу је ка Петрињи и Глини, гдје ће их Митрополија загребачко-љубљанска, а уз логистичку подршку Српског народног вијећа (СНВ), подијелити грађанима који су у земљотресу остали без крова над главом, саопштио је Танјуг.

”Стижу из Сребренице контејнери које је наручила наша Митрополија, а ми настојали убрзати послове око преласка границе. Хвала свима који за ту хитност имају разумијевања. Дванаест привремених кућа путује у петрињска и глинска села, јер Банија је наша кућа”, објављено је на Твитеру СНВ-а, уз снимак конвоја.

Одмах након разорног земљотреса који је 29. децембра 2020. погодио подручје Сисачко-мославачке жупаније СНВ је покренуо хуманитарну акцију Банија је наша кућа, којом се прикупљају како финансијска помоћ, тако и различите потрепштине.

Већ у четвртак, 31. децембра, подјељено је првих десет контејнера који су отишли страдалима у Глини, Мајским Пољанама и другим мјестима, саопштило је Српско народно вијеће.

С данашњим даном, 4. јануаром 2021, договорена је набавка 30 контејнера у организацији Митрополије загребачко-љубљанске, од чега дванаест треба да стигне данас, по шест за глинско и петрињско подручје, објавио Тајнуг.