Nedelja o bludnom sinu u Zagrebu
17/02/2020
U Zagrebu počinje novi ciklus vaskršnjih predavanja
02/03/2020

Manifestacija povodom
Međunarodnog dana maternjeg jezika
„PRIČAJ MI NA SVOM JEZIKU“

U subotu 22. februara 2020. godine, u Češkom narodnom domu u Zagrebu, održana je manifestacija pod nazivom "Pričaj mi na svom jeziku" u oraginizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba.

Na poziv gospođe Bogdanke Srdić Vulpe, polaznici dječijeg hora Crkvene opštine zagrebačke, pod vođstvom prof. Olene Ciglenjak, učestovali su na ovoj manifestaciji, koja se već šesti put održava povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, koji se obilježava 21. februara. Pored dječijeg hora u programu je učestvovao i Andrej Čolaković, učenik drugog razreda Osnovne škole, koji je recitovao svoju pjesmu Lopta.

Učesnici programa bili su i učenici bosanskog, češkog, mađarskog, makedonskog, poljskog i ukrajinskog jezika i kulture grada Zagreba,kao i učenici albanskog jezika i kulture iz Velike Gorice, te posebni gosti iz Udruge gluhoslijepih osoba grada Zagreba.

Svojom pjesmom, glumom, recitacijom i pročitanim tekstovima, djeca su ukazala na važnost učenja maternjeg jezika kao i razvijanja svijesti o kulturi i tradiciji naroda kojem pripadaju.