Недеља о блудном сину у Загребу
17/02/2020
У Загребу почиње нови циклус васкршњих предавања
02/03/2020

Манифестација поводом
Међународног дана матерњег језика
„ПРИЧАЈ МИ НА СВОМ ЈЕЗИКУ“

У суботу 22. фебруара 2020. године, у Чешком народном дому у Загребу, одржана је манифестација под називом "Причај ми на свом језику" у орагинизацији Координације вијећа и представника националних мањина Града Загреба.

На позив госпође Богданке Срдић Вулпе, полазници дјечијег хора Црквене општине загребачке, под вођством проф. Олене Циглењак, учестовали су на овој манифестацији, која се већ шести пут одржава поводом Међународног дана матерњег језика, који се обиљежава 21. фебруара. Поред дјечијег хора у програму је учествовао и Андреј Чолаковић, ученик другог разреда Основне школе, који је рецитовао своју пјесму Лопта.

Учесници програма били су и ученици босанског, чешког, мађарског, македонског, пољског и украјинског језика и културе града Загреба,као и ученици албанског језика и културе из Велике Горице, те посебни гости из Удруге глухослијепих особа града Загреба.

Својом пјесмом, глумом, рецитацијом и прочитаним текстовима, дјеца су указала на важност учења матерњег језика као и развијања свијести о култури и традицији народа којем припадају.