SLAVA MANASTIRA SVETIH ARHANGELA U KOVILJU
21/11/2017
SRCA PREISPUNJENA MUZIKOM
22/11/2017

PREZVITER DR ALEKSANDAR ĐAKOVAC:
„ODGOVORNOST HRIŠĆANA
U SAVREMENOM SVETU“

U sredu, 22. novembra 2017. godine, u prostorijama biblioteke SKD-a Prosvjeta u Zagrebu, održano je poslednje predavanje u okviru ciklusa predavanja „Crkva i društvo“, koje je ove jeseni organizovala Crkvena opština zagrebačka sa blagoslovom Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog gospodina dr Porfirija. Poslednje predavanje u ovom ciklusu održao je docent na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu, prezviter dr Aleksandar Đakovac, a njegova tema je glasila: „Odgovornost hrišćana u savremenom svetu“.

Na samom početku predavanja đakon Dragan Radić je pozdravio sve prisutne i, poželevši srdačnu dobrodošlicu uvaženom gostu i predavaču, najtoplije mu je zablagodario na trudu i ljubavi da se odazove na poziv Crkvene opštine i da održi predavanje. Otac Dragan je izneo osnovne biografske podatake o ocu Aleksandru upoznavši auditorium sa predavačem.

Otac Aleksandar je odmah na početku zablagodario Mitropolitu Porfiriju i Crkvenoj opštini zagrebačkoj na pozivu i srdačnoj dobrodošlici, ali i svima prisutnima što su izdvojili od svog dragocenog vremena i došli da poslušaju njegovo izlaganje. Odmah potom otac Aleksandar je održao veoma zapaženo i inspirativno predavanje govoreči o tome kakva je uloga i odgovornost hrišćana u savremenom društvu.

Posle predavanja, kao i obično, usledila je diskusija u kojoj su prisutni postavljali pitanja na koja je otac Aleksandar sa strpljenjem i ljubavlju odgovarao.

Sa radošću obaveštavamo sve prijatelje i zainteresovane da Crkvena opština zagrebačka nastavlja sa predavanjima i u periodu božićnog posta, kada ćemo imati priliku da čujemo eminentne predavače koji će govoriti na teme vezane za ovaj veliki hrišćanski praznik. Božićni ciklus predavanja otvoriće Mitropolit Porfirije, u sredu 06. decembra 2017. godine. Dobro nam došli!