Sveti apostol Aristovul, srijeda, 29. mart
29/03/2023
Sveti Aleksije Čovek Božji, četvrtak, 30. mart
30/03/2023

Premijer Hrvatske u Gimnaziji Kantakuzina Katarina Branković

Predsjednik Vlade je nakon projekcije dokumentarnog filma Dejana Aćimovića obišao školu i zadržao se u srdačnom susretu sa nastavnim osobljem u zbornici Gimnazije.

 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković,  u srijedu, 29. marta, posjetio je Srpsku pravoslavnu Opštu Gimnaziju Kantakuzina Katarina Branković gdje je, zajedno sa učenicima i nastavnicima škole, prisustvovao projekciji dokumentarnog filma “Kralj” Dejana Aćimovića. U pratnji Premijera bila je i potpredsjednica Vlade, Anja Šimpraga.

Nakon prikazivanja filma o Darku Kralju, hrvatskom paraolimpijcu i svjetskom rekorderu u bacanju kugle u svečanoj dvorani Gimnazije, uslijedio je razgovor kojim je moderirao reditelj, a u kom je učestvovao i protagonist filma koji je govorio o svakodnevnim izazovima sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću . 

Direktor Gimnazije protojerej-stavrofor Slobodan Lalić zahvalio se Premijeru na časti koju je svojom posjetom ukazao Gimnaziji i prenio mu pozdrave Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Porfirija. 

Predsjednik i potpredsjednica Vlade potom su obišli školu i zadržali se u srdačnom susretu sa nastavnim osobljem u zbornici Gimnazije.

 

P.K.

Foto: Vlada RH, N.J.