SMISAO I ZNAČAJ POSTA U HRIŠĆANSKOM ŽIVOTU
02/12/2017
ČITANKE IZ SRPSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI ZA UČENIKE GIMNAZIJE U ZAGREBU
02/12/2017

POSJETA DELEGACIJE REPUBLIČKOG
PEDAGOŠKOG ZAVODA IZ BANJA LUKE
PRAVOSLAVNOJ GIMNAZIJI U ZAGREBU

Rukovodstvo i zaposleni u Republičkom pedagoškom zavodu Republike Srpske iz Banje Luke, predvođeni direktorom dr Predragom Damjanovićem i prosvjetnim savjetnikom za vjeronauku dr Slavoljubom Lukićem, posjetili su u četvrtak, 30. novembra 2017. godine, Srpsku pravoslavnu opštu gimnaziju „Kantakuzina-Katarina Branković“ u Zagrebu.

Kolege iz Banje Luke dočekali su protojerej-stavrofor Slobodan Lalić, v.d. direktor škole, i đakon dr Dragan Radić ispred Mitropolije zagrebačko-ljubljanske i nastavnici Gimnazije. Nakon obilaska školskog zdanja gostima su predstavljeni učenici Gimnazije, upoznati su sa dosadašnjim ostvarenim rezultatima i budućim ciljevima. Također, gosti su izrazili spremnost i volju da svojim znanjima, iskustvom i savjetima doprinesu savladavanju određenih prepreka sa kojima se nastavno osoblje suočava u svakodnevnom radu. Razmijenjeni su kontakti i dogovoreni predstojeći zajednički koraci.

Za potrebe održavanja nastave pravoslavne vjeronauke u Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj gosti su uručili komplete 80 udžbenika i 40 radnih svezaka.