СМИСАО И ЗНАЧАЈ ПОСТА У ХРИШЋАНСКОМ ЖИВОТУ
02/12/2017
ЧИТАНКЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ ЗА УЧЕНИКЕ ГИМНАЗИЈЕ У ЗАГРЕБУ
02/12/2017

ПОСЈЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ РЕПУБЛИЧКОГ
ПЕДАГОШКОГ ЗАВОДА ИЗ БАЊА ЛУКЕ
ПРАВОСЛАВНОЈ ГИМНАЗИЈИ У ЗАГРЕБУ

Руководство и запослени у Републичком педагошком заводу Републике Српске из Бањe Луке, предвођени директором др Предрагом Дамјановићем и просвјетним савјетником за вјеронауку др Славољубом Лукићем, посјетили су у четвртак, 30. новембра 2017. године, Српску православну општу гимназију „Кантакузина-Катарина Бранковић“ у Загребу.

Колеге из Бањe Луке дочекали су протојереј-ставрофор Слободан Лалић, в.д. директор школе, и ђакон др Драган Радић испред Митрополије загребачко-љубљанске и наставници Гимназије. Након обиласка школског здања гостима су представљени ученици Гимназије, упознати су са досадашњим оствареним резултатима и будућим циљевима. Такођер, гости су изразили спремност и вољу да својим знањима, искуством и савјетима допринесу савладавању одређених препрека са којима се наставно особље суочава у свакодневном раду. Размијењени су контакти и договорени предстојећи заједнички кораци.

За потребе одржавања наставе православне вјеронауке у Митрополији загребачко-љубљанској гости су уручили комплете 80 уџбеника и 40 радних свезака.