Patrijarh Srpske pravoslavne Crkve

23/09/2022

Patrijarh posjetio obnovljene kuće u Majskim Poljanama

Porodice Paspalj i Bajlović iz Majskih Poljana su, do konačne obnove svojih domova, zahvaljujući donacijama Crkve, pronašle privremeni smještaj u drvenim kućama.
21/09/2022

Mala Gospojina u Zagrebu

Patrijarh Porfirije u Zagrebu je na Malu Gospojinu rukopoložio novog sveštenika i služio moleban za početak školske godine
20/08/2022

Pozvani smo na natprirodni život, život u Tavorskoj svetlosti

Prvu Liturgiju nakon šest mesjeci u Katedralnom hramu u Zagrebu, oštećenom u zemljotresu, služio je Patrijarh Porfirije
02/08/2022

Patrijarh osveštao hram u Smiljanu, rodnom mjestu Nikole Tesle

Na Ilindan, u ličkom selu Smiljanu, rodnom mjestu Nikole Tesle, Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije služio je Svetu liturgiju i osveštao obnovljeni hram svetih apostola Petra i Pavla.
17/07/2022

Patrijarh: Hristos pokvario posao stanovnika Gergesinske zemlje

”Pogrešno je da po svaku cenu hoćemo da se dopadnemo duhu ovoga sveta, a to znači da budemo po svim mogućim pitanjima simpatični ljudima”, kazao je Patrijarh Porfirije na Liturgiji u Zagrebu.
07/06/2022

Tomos autokefalije dodijeljen Makedonskoj Pravoslavnoj Crkvi

Svečanim uručivanjem tomosa Srpska Pravoslavna Crkva i formalno je priznala Makedonsku za autokefalnu. 
24/05/2022

Arhijerejski Sabor priznaje autokefalnost Makedonske Pravoslavne Crkve

Gromoglasnim i dugim aplauzom prekinuta je radosna objava patrijarha Porfirija koju je kazao u besjedi u Skoplju, da Sabor Srpske Pravoslavne Crkve prihvata i priznaje autokefalnost Makedonske Pravoslavne Crkve.
21/05/2022

Patrijarh na ispraćaju Mateja Periša

Siguran sam da Gospod ima neki svoj plan. Ako ima i trun tuge u Matejevom srcu, to je zbog vaše i naše tuge, rekao je Patrijarh Porfirije obraćajući se Matejevom ocu.
20/05/2022

Liturgijom pomirenja prevaziđen poluvjekovni raskol

Imali smo raskol koji je trajao 55 godina sa našom braćom iz Makedonije. Ta rana je bila duboka i bolela je. Sa tom ranom smo legali i ustajali u iščekivanju i težnji da se ona zaceli, rekao je Patrijarh Porfirije na ”Liturgiji jedinstva”.
02/05/2022

Patrijarh Porfirije čestita Ramazanski bajram

Čestike povodom Ramazanskog bajrama predsjednicima mešihata islamskih zajednica u Hrvatskoj i Sloveniji uputio je Patrijarh srpski Porfirije.
23/04/2022

Čestitka kardinala Bozanića: Da Hristov mir postane i naš mir

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju i punoći Srpske Pravoslavne Crkve.
17/04/2022

Govor oružja, a ne ljubavi, poraz je svakog od nas

”Molim vas da svi učinimo koliko je do nas da izbegloj braći i sestrama koji su napustili svoje domove i našli se ovde sa nama, budemo od pomoći, da budemo uz njih”, poziv je solidarnosti sa izbeglicama iz Ukrajine koji je patrijarh Porfirije na Cveti uputio u Zagrebu.
16/04/2022

Patrijarh Porfirije čestita Vaskrs

”Sa istim ushićenjem svako ko na sebi nosi ime Hristovo ovih će dana svedočiti da je Bog sa nama i da će biti sa nama do svršetka sveta i veka”, kaže se u patrijarhovoj vaskršnjoj čestitki Rimokatoličkoj Crkvi i crkvama Reformacije u Hrvatskoj i Sloveniji.
15/04/2022

Jevrejsku Pashu čestitao Patrijarh Porfirije

Jevrejski praznik Pashe koji se ove godine proslavlja od 15. do 23. aprila, Jevrejima u Hrvatskoj čestitao je Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije.
22/03/2022

Patrijarh sa predsjednikom Srbije: Pomoć za izbjeglice iz Ukrajine

Patrijarh Porfirije je predsjedniku Vučiću predstavio inicijativu o podršci izbjeglicama