ВЕСТИ ИЗ ПАРОХИЈА У РЕПУБЛИЦИ СЛОВЕНИЈИ

26/11/2023

Поклоничко путовање копарске парохије

Вјерници копарске парохије обишли су неке од светиња у Србији и учествовали на светој Литургији у манастиру Тумане, у Епархији браничевској.
19/10/2023

Слава храма у Постојни

Пресвета Богородица свакодневно вјерне покрива својим омофором, казао је свештеник Стојадин Павловић на слави храма у Постојни.
15/10/2023

Храмовна слава у Литији

Капела Покрова Пресвете Богородице у Шмартном при Литији, недалеко од Љубљане прилагођена је потребама богослужења Православне Цркве. Парохију опслужује свештеник из Новог Места, а Свете Литургије служе се двапут мјесечно.
14/10/2023

Полазници вјеронауке у Љубљани на изложби о Николи Тесли

Полазници вјеронауке за младе при храму Светих Кирила и Методија у Љубљани, посјетили су изложбу "Никола Тесла - човјек из будућности", коју је у парохијском дому у Љубљани приредио Музеј Николе Тесле из Београда.
26/09/2023

Поклоничко путовање у Острог

"Ходочашће обновља душу и пружа духовну испуњеност верницима који хрле ка светињи", казао је отац Раде Деспотовић по повратку групе од сто педесет поклоника у Љубљану.
18/09/2023

Слава манастира у Словенији

Владика Кирило служио је Свету Литургију у манастиру Рођења Пресвете Богородице, првом православном манастиру у Словенији
15/09/2023

ВJЕРОНАУКА ЗА НАЈМЛАЂЕ У МАРИБОРУ

И ове школске године велики број дјеце похађаће вjерску наставу при храму Светих Кирила и Методија у Марибору
14/09/2023

Најава: Владика Кирило у манастиру у Словенији

У недјељу, 17. септембра, Његово Преосвештенство Епископ Кирило служиће Свету Литургију са почетком у 9:00 у женском манастиру крај Новог Места у Словенији.
11/09/2023

Усјековање главе Јована Крститеља – Слава храма у Бојанцима

У храму у Бојанцима, посвећеном Усјековању главе Јована Крститеља, Свету Литургију на дан храмовне славе служио је архимандрит Михаило Вукчевић из манастира Гомирје.
11/09/2023

Почетак школске године у Новој Горици

Школска година је у словеначком дијелу Нове Горице почела 1., а у италијанском 11. септембра. Након недјељне Свете Литургије, служен је молебан за успијешну и благословену школску годину.
06/09/2023

Најава: Литургија у најстаријем православном храму у Словенији

Храм Усјековања главе Светог Јована Претече потиче из прве половине XVIII вијека. Та најстарија православна светиња на територији Републике Словеније у понедјељак прославља храмовну славу.
04/09/2023

Школска година и у Копру почела молитвом

Отац Томо је у обраћању ученицима, призвао Господа да им ”пошаље Духа мудрости, разума и страха Божјег да би лакше усвојили знање које им се предаје, а на радост Цркви, родитељима и наставницима”.
04/09/2023

Прва Литургија владике Кирила у Љубљани

Света браћа су нас научили философији живота од које нам долази вјечни живот и вјечно благо – Слово Божје, казао је епископ Кирило у бесједи.
30/08/2023

НАЈАВА: ВЛАДИКА КИРИЛО У ЉУБЉАНИ

У недјељу, 3. септембра, владика Кирило служиће Свету архијерејску литургију у храму Свете браће Кирила и Методија у Љубљани.
01/08/2023

ЕПИСКОП КИРИЛО СЛУЖИО ПОМЕН РУСКИМ ЗАРОБЉЕНИЦИМА У СЛОВЕНИЈИ

Молимо се за душе пострадалих, али уједно се, када браћа међу собом потежу оружје и ратују, молимо Господу за праведан мир за сву нашу словенску браћу и сво човјечанство, - казао је владика Кирило на Вршичу у Словенији.