ВЕСТИ ИЗ ПАРОХИЈА У РЕПУБЛИЦИ ХРВАТСКОЈ

12/06/2024

Поклоничко путовање у манастир Острог

Свештеник Радован Димитрић: "Добили смо благослов острошког чудотворца Василија и духовно окрепљени вратили се својим домовима"
11/06/2024

Ученици веронауке из Подгорице посетили православне светиње у Хрватској

Осамдесетак ходочасника, православне деце у пратњи свештеника, вероучитељице и родитеља, боравило је у четвородневној посети Хрватској.
07/06/2024

Слaвa Свeтoг Никoлaja

У вojaкoвaчкoм Oсиjeку прoслaвљeнa je црквeнa и сeoскa слaвa. Пoрeд вjeрскoг oбрeдa oргaнизoвaни су сeoски крaм тe пoсвeћeњe нoвoизгрaђeнoг спoмeн oбиљeжja
02/06/2024

Ученици вјеронауке из Подгорице посјетили манастир Лепавину и Загреб

Полазници вјеронауке из Подгорице посјетили су манастир Лепавину и храм Преображења Господњег у Загребу, гдје су појали на Светим Литургијама остављајући дубок траг на срцима тамошњих вјерних.
01/06/2024

Крштење у Загребу

Након крштења владика је казао да је Црква за хришћане најважнији дом у ком треба да се, ма гдје били, осјећамо као у својој кући и у њему проналазимо духовну утјеху.
14/05/2024

Марковдан – слава храма у Великој Барни

"Култ светог апостола Марка дошао је и до ових крајева, о чену нам свједочи и овај храм са својим дивним иконостасом", рекао је владика Кирило у Великој Барни.
10/05/2024

Владика Кирило посјетио парохију бјеловарску

Владика се у Бјеловару сусрео и са градоначелником Хребаком
10/05/2024

Распоред богослужења у Загребу

Доносимо распоред богослужења у Загребу у мају
08/05/2024

Владика Кирило посјетио избјеглице из Украјине и ручао са ученицима Гимназије

Владика Кирило се посебно захвалио госпођи Сањици Грбавац и запосленицима Центра Станчић на пожртвованом раду за добробит више од 700 штићеника овог Центра, као и за добробит особа са инвалидитетом из Украјине које су у овој установи пронашле дом.
29/04/2024

Владика Кирило богослужио на Лазареву суботу у Великој Писаници

„Сваког прољећа гледамо како се умрла природа буди. Током зиме све спава, а када се појави сунце и када загрије, све се поново рађа. Тако ће се десити и када се појави сунце правде - Христос“, рекао је епископ Кирило.
28/04/2024

Предавање владике Саве: Васкрсење Лазарево (Видео)

Владика Сава је сутрадан по одржаном предавању у Загребу, у навечерје Лазареве суботе, служио Свету Литургију Пређеосвећених дарова.
22/04/2024

Владика Кирило у Великом Поганцу: Вјера је темељ духовног живота

"Вјера је темељ духовног живота, она је резултат опитног односа свих генерација људи са Богом", рекао је Епископ Кирило на Литургији у Великом Поганцу.
15/04/2024

Распоред богослужења Четврте и Пете седмице Часног поста у Загребу

Распоред богослужења Четврте и Пете недјеље Часног поста у Саборном храму Преображења Господњег у Загребу
14/04/2024

Гојко Перовић: Његош и његово вријеме (Видео)

Анализирајући Његошев молитвени, подвижнички и литургијски живот, објашњавајући и поједине контроверзе које се везују за великог владику, отац Гојко је осликао лик Његоша као аутентичног православног хришћанина и владике.
09/04/2024

Благовијести, храмовна слава у Новосељанима

„У овој цркви смо тражили олакшање од брига и духовно окрепљење. Она је била мјесто молитве, сусрета, договора, среће, али и мјесто гдје се дијелила туга, како бисмо је лакше поднијели", казао је један од житеља о храму у Новосељанима.