Сретење Господње, четвртак, 15. фебруар
15/02/2024
Свети Симеон Богопримац, петак, 16. фебруар
16/02/2024

Наставници православне Гимназије учествовали на семинару Друштва за српски језик у Београду 

Уз подршку Агенције за одгој и образовање и Српског народног вијећа, с предавачима наставе српског језика и културе у Републици Хрватској, група професора Српске православне Опште гимназије „Кантакузина Катарина Бранковић“ учествовала је, од 10-12. фебруара, на 65. Републичком зимском семинару Друштва за српски језик и књижевност Републике Србије на Филолошком факултету Универзитета у Београду.

Пленарна излагања и радионице угледних професора и предавача из Београда, Новог сада и Бања Луке, те разговор с Љубивојем Ршумовићем, пјесником, позоришним и телевизијским аутором пратило је 1400 наставника из Србије, Републике Српске и Хрватске пријављених на семинар, од којих је половина била присутна у Сали хероја амфитеатра Филолошког факултета.

Предавање о моделима наставе на српском језику у Хрватској одржале су мр Наталија Копреница, виша савјетница у Агенцији за одгој и образовање и Јадранка Радошевић, предсједница Одбора за образовање Заједничког вијећа општина из Вуковара.

Доласку у Београд претходио је благословени „случајни“ сусрет с Његовом Светошћу Патријархом српским Порфиријем на једном од одмаралишта аутопута Београд-Загреб.

 

С.Л.