Новости ИЗ МИТРОПОЛИЈЕ

05/12/2023

Ваведење у Лепавини

Бриге овоземаљске не треба да буду претежније од ријечи Господње и од спасења, рекао је владика Нектарије на Ваведење у манастиру Лепавина
03/12/2023

Владика Нектарије: Све што имамо и што јесмо је дар Божји

Никад нећемо погријешити када благодаримо Господу, када волимо своје ближње и када дијелимо свој вишак са онима којима је потребно, рекао је владика Нектарије на недјељној Литургији у Загребу
27/11/2023

Патријарх Порфирије осветио храм Светог Саве у Фочи

Током дводневне посјете Фочи патријарх Порфирије је осветио нови храм Светог Саве, обишао богословске школе у Фочи, посјетио Медицински факултет и Општину тог мјеста.
26/11/2023

Поклоничко путовање копарске парохије

Вјерници копарске парохије обишли су неке од светиња у Србији и учествовали на светој Литургији у манастиру Тумане, у Епархији браничевској.
19/11/2023

Три године од уснућа Патријарха Иринеја

Навршило се три године од како се у Господу упокојио Његова светост Патријарх српски Иринеј, 45. поглавар Српске Православне Цркве. За вријеме своје патријарашке службе више пута је посјетио Епархију загребачко-љубљанску.
16/11/2023

Четрнаест година од упокојења Патријарха Павла

Говори се и зна да је патријарх Павле био светог живота, можда најпоштованији патријарх у целом свету православном, који је монашко усмерење, монашки подвиг чувао, а посебно по његовој кончини, казао је Епископ Иларион у беседи поводом годишњице смрти Патријарха Павла.

МАНАСТИРИ у Митрополији Загребачко-љубљанској

brsljanac_hoover_box
МАНАСТИР БРШЉАНАЦ
manastirmarca_hoover_index
МАНАСТИР МАРЧА
sveta_petka_index
МАНАСТИР СВЕТЕ ПЕТКЕ У ЗАГРЕБУ
lepavina_manastir_index
МАНАСТИР ЛЕПАВИНА

Најава ДЕШАВАЊА

Можете нас пронаћи на друштвеним мрежама: