Предавање Драгана Радића: Вјера твоја спасла те је (Видео)
20/04/2024
Св. апостоли Иродион, Агав, Руф, Асинкрит, Флегонт и Ермије, недјеља, 21. април
21/04/2024

Купљено земљиште за градњу храма у Новом Месту

Парцела за градњу цркве и светосавског дома налази се у насељу Бршљин. Својом величином и положајем задовољава потребе парохије Ново Место.

Благословом Патријарха српског Порфирија и Епископа буеносајреског и јужно-централноамеричког Кирила, администратора Митрополије загребачко-љубљанске, купљено је црквено земљиште за градњу храма и светосавског дома у Новом Месту.

Из Црквене општине Ново Место саопштили су да се парцела налази у насељу Бршљин, те да својом величином (2ha), локацијом и предвиђеним Урбанистичким планом, у потпуности задовољава потребе ове парохије.

Изразили су захвалност свима који су, уз Божју помоћ, учествовали у акцијама и помогли да се прикупе средства за куповину земљишта, прије свега Патријарху Порфирију, Епископу Кирилу, Митрополији загребачко-љубљанској, свештенству, привредницим из Србије, Босне и Херцеговине и Словеније, као и вјерном народу из цијеле регије који се укључио у ову акцију.

Парохија Ново Место за богослужења је већ више од 40 година користила гробљанску капелу Римокатоличке цркве у овом граду.

Из Црквене општине Ново Место саопштили су да је у току израда Идејног архитектонског рјешења које обухвата пројектовање храма, звоника и светосавског дома.

Н. М.