Преп. Тит Чудотворац, петак, 15. април
15/04/2022
Св. Никита Исповедник, субота, 16. април
16/04/2022

Јеврејску Пасху честитао Патријарх Порфирије

Молим се Оцу небеском да нас све заједно избави од искушења којима обилује време у коме живимо и да нам подари љубави и снаге за превазилажење свих препрека које угрожавају наш суживот, стоји у честитки Патријарха

 

Јеврејски празник Пасхе – успомену на излазак Израиљаца из египатског ропства и прелазак преко Црвеног мора, који се ове године прославља од 15. до 23. априла, Јеврејима у Хрватској честитао је Његова Светост Патријарх српски Порфирије, Администратор Епархије загребачко-љубљанске.

„Поводом великог празника Песаха, благдана који се празнује у спомен на ослобођење јеврејског народа из египатског ропства и који, у јеврејској традицији, представља симбол слободе и наде у бољи живот, упућујем Вам своје најискреније честитке са жељом да га Ви, Ваши сарадници и верници, као и сви Јевреји у целом свету, проведете у миру, благостању и радости, у кругу својих најмилијих“, стоји у честитки упућеној главном рабину Жидовске опћине Загреб Луцијану Моши Прелевићу и свим Јеврејима у Републици Хрватској.

Патријарх је истакао и да се моли Оцу небеском „да нас све заједно избави од искушења којима обилује време у коме живимо и да нам подари љубави и снаге за превазилажење свих препрека које угрожавају наш суживот“.

П.К.