Свети Марко Исповедник, епископ Аретусијски у Сирији, понедјељак, 11. април
11/04/2022
Преподобни Јован Лествичник, уторак, 12. април
12/04/2022

Епископ Сава: Бог је дошао да би спасао свакога од нас

Христос долази међу нас и страда да би свакоме од нас дао прилику да се обнови, да се преуми и да се врати у заједницу са Њим, казао је владика Сава у Загребу

У Петој недјељи Часног поста, посвјећеној преподобној Марији Египћанки, 10. априла, у капели Светог Саве у Загребу, Божанствену литургију служио је Епископ марчански Сава, викар Патријарха српског. Саслуживало му је загребачко свештенство и ђакон Никола Костић из Београда.

Владика Сава је у бесједи је по прочитаном Јеванђељу казао да нам примјер Марије Египћанке показује да не постоји гријех који Бог не опрашта. ”И највећи грешник, ако се покаје и жели да се врати у заједницу са Богом, може да буде светитељ. Због тога Христос и долази међу нас, због тога и страда: да би свакоме од нас дао прилику да се обнови, да се преуми и да се врати у заједницу са Њим”.

Васкрсење је уништење свега пропадљивог, свега коначног и темељ и извор вјечнога живота, нада која нам се даје и која нас обнавља. Бог је дошао међу нас да би спасио свакога од нас, рекао је Епископ марчански.

П.К.