U LJUBLJANI BOGOSLUŽILI VLADIKA DAVID I MITROPOLIT PORFIRIJE
27/12/2017
BOŽIĆNA POSLANICA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE
06/01/2018

BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA
MITROPOLIJE ZAGREBAČKO-
LJUBLJANSKE

Uoči velikog hrišćanskog praznika Božića, u okviru humanitarne akcije koju je organizovala i pokrenula Mitropolija zagrebačko-ljubljanska prošle godine, prethodnih dana podeljena je humanitarna pomoć socijalno ugroženim srpskim porodicama na području bjelovarske, grubišnopoljske, stupovačke, sisačke i narćanske parohije. Sveštenici pomenutih parohija uručili su vernom narodu namirnice sa hranom i sredstvima za higijenu, koje je, uz pomoć darodavaca, obezbedila Mitropolija zagrebačko-ljubljanska.

FOTO

U četvrtak, 04. januara 2018. godine, Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit zagrebačko-ljubljanski gospodin dr Porfirije, u pratnji visokoprepodobnog Arhimandrita Danila Ljubotine, arhijerejskog namesnika grubišnopoljskog prote Marka Nogića i đakona Zorana Radića, posetio je parohije stupovačku i grubišnopoljsku i podelio novačanu i božićnu pomoć najugroženijim srpskim porodicama.

FOTO

Humanitarna akcija je otpočela u Stupovači gde je Mitropolit Porfirije posetio dve porodice koje su sa velikim oduševljenjem i radošću dočekale svoga Mitropolita i njegovu pratnju.

Mitropolit Porfirije je uručio ovim višečlanim srpskim porodicama pored novčane i pomoć u vidu bele tehnike: peć na drva, frižidere, televizore, pvc prozore...

Paroh stupovački, otac Dalibor je na kraju, u ime svojih parohijana i u svoje lično ime, od srca zablagodario Visokopreosvećenom Mitropolitu Porfiriju na poseti, naglasivši da je Mitropolit Porfirije još jedamput pokazao svoju očinsku brigu za svoj verni narod, ne samo za materijalna dobra, nego i za duhovna, tako što ih je ukrepio i ohrabrio svojom rečju.

U nastavku Mitropolit Porfirje je posetio parohiju grubišnopoljsku gde je u pratnji paroha grubišnopoljskog jereja Slavena Jovičića, posetio tri višečlane porodice uručivši im novčanu pomoć i neophodne kućanske aparate: veš mašinu, peć na drva i televizor.

Mitropolit Porfirije se prilikom ove posete upoznao sa teškoćama vernoga naroda Božijeg na ovim prostorima, čestitao im najradosniji hrišćanski praznik Božić i izrazio spremnost da Mitropolija i u buduće bude na pomoći.

Mitropolija zagrebačko-ljubljanska, na čelu sa svojim Arhijerejom Mitropolitom Porfirijem, zahvaljuje se svim ljudima dobre volje koji su prepoznali značaj ove humanitarne akcije i poziva još jednom one koji mogu da pomognu da se pridruže ovom poduhvatu.