У ЉУБЉАНИ БОГОСЛУЖИЛИ ВЛАДИКА ДАВИД И МИТРОПОЛИТ ПОРФИРИЈЕ
27/12/2017
БОЖИЋНА ПОСЛАНИЦА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ
06/01/2018

БОЖИЋНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА
МИТРОПОЛИЈЕ ЗАГРЕБАЧКО-
ЉУБЉАНСКЕ

Уочи великог хришћанског празника Божића, у оквиру хуманитарне акције коју је организовала и покренула Митрополија загребачко-љубљанска прошле године, претходних дана подељена је хуманитарна помоћ социјално угроженим српским породицама на подручју бјеловарске, грубишнопољске, ступовачке, сисачке и нарћанске парохије. Свештеници поменутих парохија уручили су верном народу намирнице са храном и средствима за хигијену, које је, уз помоћ дародаваца, обезбедила Митрополија загребачко-љубљанска.

ФОТО

У четвртак, 04. јануара 2018. године, Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански господин др Порфирије, у пратњи високопреподобног Архимандрита Данила Љуботине, архијерејског намесника грубишнопољског проте Марка Ногића и ђакона Зорана Радића, посетио је парохије ступовачку и грубишнопољску и поделио новачану и божићну помоћ најугроженијим српским породицама.

ФОТО

Хуманитарна акција је отпочела у Ступовачи где је Митрополит Порфирије посетио две породице које су са великим одушевљењем и радошћу дочекале свога Митрополита и његову пратњу.

Митрополит Порфирије је уручио овим вишечланим српским породицама поред новчане и помоћ у виду беле технике: пећ на дрва, фрижидере, телевизоре, pvc прозоре...

Парох ступовачки, отац Далибор је на крају, у име својих парохијана и у своје лично име, од срца заблагодарио Високопреосвећеном Митрополиту Порфирију на посети, нагласивши да је Митрополит Порфирије још једампут показао своју очинску бригу за свој верни народ, не само за материјална добра, него и за духовна, тако што их је укрепио и охрабрио својом речју.

У наставку Митрополит Порфирје је посетио парохију грубишнопољску где је у пратњи пароха грубишнопољског јереја Славена Јовичића, посетио три вишечлане породице уручивши им новчану помоћ и неопходне кућанске апарате: веш машину, пећ на дрва и телевизор.

Митрополит Порфирије се приликом ове посете упознао са тешкоћама вернога народа Божијег на овим просторима, честитао им најрадоснији хришћански празник Божић и изразио спремност да Митрополија и у будуће буде на помоћи.

Митрополија загребачко-љубљанска, на челу са својим Архијерејом Митрополитом Порфиријем, захваљује се свим људима добре воље који су препознали значај ове хуманитарне акције и позива још једном оне који могу да помогну да се придруже овом подухвату.