ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ИРИНЕЈ У ЉУБЉАНИ
10/05/2018
СЛАВА МАНАСТИРА СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ У БИЈЕЉИНИ
13/05/2018

СВЕТИ САВА- СЛАВА КАПЕЛЕ ГИМНАЗИЈЕ И
ДУХОВНОГ ЦЕНТРА У ЗАГРЕБУ

Светом Литругијом којом је началствовао високопреподобни архимандрит Данило (Љуботина) прослављена је слава капеле при Српској православној општој гимназији „Кантакузина-Катарина Бранковић“ и Духовном центру у Загребу.

Оцу Данилу су саслуживали протосинђел Венијамин и ђакон Бранимир Јокић, а појањем су одговарали ученици Гимназије. Окупљеним наставницима, ученицима и вјерницима загребачке парохије бесједом се обратио отац Данило.

- Драга браћо и сесте, драги пријатељи, ви сте велики ђаци, нисте мали, па је тешко вама рећи драга дјецо. То изискује озбиљност и трезвеност, прије свега од нас који стојимо испред вас овога часа зато што је тако Бог устројио свијет да старији уче млађе и на старијима је одговорност за вашу будућност, за ваш живот, чак и вашу индивидуалну радост и успјех, рекао је отац Данило у поздравном обраћању, а потом указао на историјски контекст времена у коме је живио Свети Сава и његову личност као монаха, великана нашег рода, првојерерха Цркве и свеправославног светитеља.

У наставку је пресјечен славски колач и припремљено славско послужење.