ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ МАНАСТРИРУ ДОЊА БИШЊА И ЈАСЕНОВАЦ
30/04/2018
ВЕРНИЦИ СЛОВЕНИЈЕ У ПОСЕТИ РУМУНИЈИ
09/05/2018

УСПЈЕСИ УЧЕНИКА ГИМНАЗИЈЕ НА
ДРЖАВНИМ ТАКМИЧЕЊИМА

Ове школске године Српска православна општа гимназија „Кантакузина-Катарина Бранковић“ је имала представника на чак два државна такмичења: матурант Милорад Кондић изврсним другим мјестом на Жупанијском такмичењу из Географије, те трећим мјестом на Жупанијском такмичењу из Историје за Град Загреб, успио се пласирати на државна такмичења из оба предмета.

Државно такмичење из Географије се одржало од 23. до 25. априла у Гимназији Вуковар. У категорији четвртих разреда наш Милорад заузео је седмо мјесто.

Државно такмичење из Историје одржало се од 25. до 27. априла у ОШ Петра Перице у Макарској. Милорад је освојио осмо мјесто. Из оба предмета Милорадов ментор је професор Самир Хасанагић.

Милорад је будући студент географије и историје, а поред школских обавеза повремено је ангажован у Архиву Срба у Хрватској гдје је имао прилику радити са истакнутим загребачким интелектуалцима, попут недавно преминулог Славка Голдштајна, или редовних универзитетских професора Драге Роксандића, Хрвоја Класића, Дејана Јовића и других.