ВЕЧЕРЊЕ ЉУБАВИ
08/04/2018
ВАСКРС У ЦРКВЕНОЈ ОПШТИНИ МАРИБОРСКОЈ
10/04/2018

ВАСКРШЊЕ САБОРОВАЊЕ У ВЕЛИКОЈ
ГОРИЦИ

Благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита Загребачко- Љубљанског Господина Порфирија у Великој Горици организовано је саборовање православних верника поводом празника Васкрсења Христовог.

Након одслужене Васкршње Литургије добар део народа који је био присутан на Литургији у загребачком саборном храму а који је са подручја Велике Горице дошао је и на послужење које је припремљено у хотелу Гарден Хилл. Овом догађају били су присутни православни верници Српске и Руске националности.

Све госте дочекивао је по благослову Високопресвећеног Митрополита Господина Порфирија ђакон саборног храма Преображења Господњег у Загребу Бранимир Јокић.

Укупно је било присутно 37 душа а 26 их је остало на послужењу. Воља за присуствовањем била је од стране наших верника пуно већа али на данашњи дан многи су у поподневним сатима дочекивали своје госте суседе римокатоличке вероисповести који су им враћали посету.

Но велика је жеља оних који су присуствовали и оних који су били спречени да се овакво саборовање што пре понови.

Пре нешто више од годину дана Његово Високопреосвештенство Загребачко- Љубљански Митрополит Господин Порфирије препознао је духовне потребе верника великогоричког подручја и дао свој благослов за пастирски рад на том подручју.

Молећи се Васкрслом Христу и победитељу смрти захваљујемо свима који су помогли у остварењу овог првог а тиме и историјског саборовања православних у Великој Горици.

Христос Воскресе! Ваистину Воскресе

О Васкрсењу Господњем,

Лета 2018

Ђакон Бранимир Јокић