Св. Стефан Штиљановић, четвртак, 17. октобар
17/10/2024
Св. муч. Харитина, петак, 18. октобар
18/10/2024

Прослављена храмовна слава у Постојни

У недјељу, 13. октобра, у Постојни је свечано прослављена храмовна слава – празник Покрова Пресвете Богородице. Свету Литургију служио је протојереј Александар Обрадовић, архијерејски намјесник љубљански, а саслуживали су му протојереј-ставрофор Мирослав Петаковић, јереј Горан Шљивић и ђакон Петар Козакијевић. Отац Александар је пренио поздраве и благослове Његовог Преосвештенства Епископа Кирила који се налази у Јужној Америци и бесједио о улози Пресвете Богородице у домостроју спасења и улози коју има у животу сваког хришћанина. По заврштетку Свете Литургије благословени су славски дарови, а све је поздравио јереј Дарко Петаковић, парох у Постојни.

Вјерници постојнске парохије сабрали су се тог дана у великом броју и узели учешће у Светој Литургији и прослави храмовне славе. Најмлађи од њих појали су на богослужењу анђелским гласовима, показујући изванредно знање црквеног појања. Дружење свих настављено је за славском трпезом, ове године припремљеном под шатором у дворишту парохијског дома.

Кумства су се за следећу годину прихватили Зоран и Дијана Ђукић из Постојне, преузимајући симболично комад славског колача од кумова овогодишње славе Небојше и Мирјане Гојић из Пресзранка.

 

П.К.