Sv. apostoli Aristarh, Pud i Trofim, četvrtak, 28. april
28/04/2022
Sv. muč. Agapija, Hionija i Irina, petak, 29. april
29/04/2022

U Sisku podijeljeni vaskršnji paketi

U Prazniku nove nade i novog života, pored vjernika sisačke parohije, učestvovale su i izbjeglice iz Ukrajine, koje su utočište od ratnih dejstava pronašle u Sisku

 

Vaskrsenje Hristovo radosno je proslavljeno 11/24. aprila 2022. godine u hramu Svete Petke u Sisku. Vaskršnju Liturgiju služio je sisački paroh, prezviter Veselin Ristić.

Pred kraj Svete liturgije pročitana je Vaskršnja poslanica Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Porfirija i svih arhijereja Srpske Pravoslavne Crkve.

U Prazniku nove nade i novog života, pored vjernika sisačke parohije, učestvovale su i izbjeglice iz Ukrajine, koje su utočište od ratnih dejstava pronašle u Sisku. Nakon što su po završetku bogosluženja osvećena jaja, sir i kuliči (tradicionalni slatki hleb koji se u Ukrajini i Rusiji pravi za Vasrks), praznična radost je nastavljena, uz posluženje, u sali parohijskog doma.

Vaskršnja radost nastavljena je i u narednim danima služenjem svetih liturgija. Nakon bogosluženja otac Veselin je obilazio parohijane kojima je pomoć potrebna, čestitao im Praznik na praznicima i dijelio vaskršnje pakete.

P.K.