Prep. Tit Čudotvorac, petak, 15. april
15/04/2022
Sv. Nikita Ispovednik, subota, 16. april
16/04/2022

Jevrejsku Pashu čestitao Patrijarh Porfirije

Molim se Ocu nebeskom da nas sve zajedno izbavi od iskušenja kojima obiluje vreme u kome živimo i da nam podari ljubavi i snage za prevazilaženje svih prepreka koje ugrožavaju naš suživot, stoji u čestitki Patrijarha

 

Jevrejski praznik Pashe – uspomenu na izlazak Izrailjaca iz egipatskog ropstva i prelazak preko Crvenog mora, koji se ove godine proslavlja od 15. do 23. aprila, Jevrejima u Hrvatskoj čestitao je Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije, Administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske.

„Povodom velikog praznika Pesaha, blagdana koji se praznuje u spomen na oslobođenje jevrejskog naroda iz egipatskog ropstva i koji, u jevrejskoj tradiciji, predstavlja simbol slobode i nade u bolji život, upućujem Vam svoje najiskrenije čestitke sa željom da ga Vi, Vaši saradnici i vernici, kao i svi Jevreji u celom svetu, provedete u miru, blagostanju i radosti, u krugu svojih najmilijih“, stoji u čestitki upućenoj glavnom rabinu Židovske općine Zagreb Lucijanu Moši Preleviću i svim Jevrejima u Republici Hrvatskoj.

Patrijarh je istakao i da se moli Ocu nebeskom „da nas sve zajedno izbavi od iskušenja kojima obiluje vreme u kome živimo i da nam podari ljubavi i snage za prevazilaženje svih prepreka koje ugrožavaju naš suživot“.

P.K.