Свете иконе и победа Православља
ПРЕДАВАЊЕ: Свете иконе и победа Православља
02/03/2017
Недеља Православља
НЕДЕЉА ПРАВОСЛАВЉА У ЗАГРЕБУ
06/03/2017

ЗАМЕНИК МИНИСТРА ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ ГРЧКЕ КОД МИТРОПОЛИТА ПОРФИРИЈА

Mitropolit Porfirije primio zamenika Ministra inostranih poslova vlade Republike Grčke

Zamenik Ministra inostranih poslova vlade Republike Grčke kod Mitropolita Porfirija

У суботу, 4. марта 2017. године, Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански господин Порфирије примио је у седишту Митрополије на Цветном Тргу у Загребу, Његову Екселенцију господина Јоаниса Аманатидиса, заменика министра иностраних послова Републике Грчке.

У пратњи министра Аманатидиса био је амбасадор Републике Грчке у Хрватској господин Ставрос Цијепас, као и двојица саветника министра Аманатидиса.

У веома пријатном разговору Митрополит Порфирије и господин Аманатидис разговарали су о братским везама између два Православна народа, као и о положају Српске Православне Цркве у Хрватској. Митрополит Порфирије је говорио о активностима Православне Митрополије на овом подручују, као и о оквирима унутар којих Српска Православна Црква делује у Хрватској, али и о амбијенту у коме православни верници живе и остварују своја, не само верска и мањинска права, већ и она животна, егзистенцијална.

Господин Аманатидис је заблагодарио Митрополиту Порфирију на гостопримству и понудио своју помоћ у реализацији стипендија за студенте и клирике наше Митрополије.