Новости ИЗ МИТРОПОЛИЈЕ

17/05/2022

Литургија помирења Српске и Македонске Православне Цркве

Литургијско и канонско општење Српске и Македонске Православне Цркве биће поново успостављено саслуживањем свих епископа двије Цркве на Светој литургији која ће бити служена у четвртак, 19. маја, у Београду.
25/04/2022

Владика Јустин на Литургији у Дугом Селу

Разматрани су начини, али и договорени конкретни кораци којима ће Епархија загребачко-љубљанска и Црквена општина Загреб помоћи особама са инвалидитетом из Украјине смјештеним у Дугом Селу.
23/03/2022

Христос од свих нас очекује да помогнемо избјеглицама

Патријарх је и преко Инстаграм налога позвао на показивање "дјелатне љубави браћи избеглицама из Украјине, пружајући им сваку помоћ, без обзира на то да ли су православни, католици или атеисти, у коју цркву иду и како се моле Богу. То Христос од свих нас очекује”, навео је.
18/02/2022

Годину дана патријарха Порфирија, уз поруке мира, љубави и конкретне подршке

Током годину дана администрирања Епархијом загребачко-љубљанском, патријарх Порфирије послао је снажне поруке мира и љубави и пружао конкретну подршку онима којима је помоћ потребна. Поводом прве годишњице на трону Светог Саве, уз истовремено администрирање нашом епархијом, подсјећамо на активности и поруке које је Његова Светост послао од избора за 46. поглавара СПЦ, боравећи у Хрватској и Словенији.
15/02/2022

Нови свијет нам се открива у сусрету са Господом

У Цркву долазимо да бисмо се сусрели са Сином Божјим који је дошао међу нас, који нам се открива и показује, али и који постаје једно са нама, казао је патријарх Порфирије на Сретење у Београду
27/01/2022

Светосавска бесjеда патријарха Порфирија: Ближњи је мој рај!

Савина вjера јача вољу да срцем загрлимо ближње и да не упиремо прстом тражећи у њима ,,кривце“; да у односу са комшијама његујемо пријатељство које неће моћи да угрозе испади појединаца било које стране, да батина и песница не изражавају међуљудске односе у нашој средини, да разумемо да смо сви једни другима потребни.

МАНАСТИРИ у Митрополији Загребачко-љубљанској

brsljanac_hoover_box
МАНАСТИР БРШЉАНАЦ
manastirmarca_hoover_index
МАНАСТИР МАРЧА
sveta_petka_index
МАНАСТИР СВЕТЕ ПЕТКЕ У ЗАГРЕБУ
lepavina_manastir_index
МАНАСТИР ЛЕПАВИНА

Најава ДЕШАВАЊА

Можете нас пронаћи на друштвеним мрежама: