Aktivnosti Mitropolita Porfirija

22/04/2017

SAOPŠTENJE SA SASTANKA MEŠOVITE
KOMISIJE HBK I SPC

U Biskupskom dvoru u Požegi, 20. i 21. aprila 2017. godine, održan je četvrti sastanak Mešovite komisije Hrvatske biskupske konferencije i Srpske Pravoslavne Crkve, čiji je zadatak da zajednički razmotri lik kardinala Alojzija Stepinca pre, za vreme i posle Drugog svetskog rata. Tema sastanka bila je „Odnos nadbiskupa Stepinca prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi od 1941. do 1945.“.
05/03/2017
Mitropolit Porfirije primio zamenika Ministra inostranih poslova vlade Republike Grčke

ZAMENIK MINISTRA INOSTRANIH POSLOVA VLADE REPUBLIKE GRČKE KOD MITROPOLITA PORFIRIJA

Prva nedelja Časnog i Velikog posta, Nedelja Pravoslavlja 2017. godine Gospodnje proslavljena je svetom arhijerejskom Liturgijom koju je u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu sa zagrebačkim sveštenstvom i sabranim vernicima služio Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit zagrebačko-ljubljanski gospodin dr Porfirije.
17/02/2017
Mitropolit Porfirije i gđa Džuliju Vols Nojes (Julieta Valls Noyes)

MITROPOLIT PORFIRIJE PRIMIO
AMBASADORKU SAD U ZAGREBU

U petak, 17. februara 2017. godine Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit zagrebačko-ljubljanski gospodin dr Porfirije primio je u prostorijama Duhovnog centra na Svetom Duhu Njezinu Ekselenciju gđu Džuliju Vols Nojes (Julieta Valls Noyes), ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu.