Данас је: петак, 28 април 2017

 

У суботу, 04. марта 2017. године, Његово Високопреосвештенство  Митрополит загребачко-љубљански господин Порфирије примио је у седишту Митрополије на Цветном Тргу у Загребу, Његову Екселенцију господина Јоаниса Аманатидиса, заменика министра иностраних послова Републике Грчке. 

У пратњи министра Аманатидиса био је амбасадор Републике Грчке у Хрватској господин Ставрос Цијепас, као и двојица саветника министра Аманатидиса.

У веома пријатном разговору Митрополит Порфирије и господин Аманатидис разговарали су о братским везама између два Православна народа, као и о положају Српске Православне Цркве у Хрватској. Митрополит Порфирије је говорио о активностима Православне Митрополије на овом подручују, као и о оквирима унутар којих Српска Православна Црква делује у Хрватској, али и о амбијенту у коме православни верници живе и остварују своја, не само верска и мањинска права, већ и она животна, егзистенцијална.   

 

Господин Аманатидис је заблагодарио Митрополиту Порфирију на гостопримству и понудио своју помоћ у реализацији стипендија за студенте и клирике наше Митрополије.

 

 

 

 

 

 

 

РАДИО БЛАГОВЕСТИ