Данас је: среда, 29 март 2017

Пета недеља поста, 2. април 2017. у 18.30 часова, СКД Просвјета, Прерадовићева 18, Загреб

Модел United Nations је ученичка симулација рада Скупштине Уједињених нација.

 

У четврту недељу поста, 26. марта 2017. године, која је посвећена молитвеном спомену на светог Јована Лествичинка, у просторијама СКД Просвјета у Загребу, др Драган Каран, доцент на катедри за Пастирско богословље са психологијом на Православном Богословском факултету у Београду, одражао је, у оквиру циклуса Великопосних предавања које организује Црквена општина загребачка, предвање на тему: Пут ка Васкрсењу са Светим Јованом Лествичником.

 

У Четврту недељу Великога поста – Средопосну, о празнику Преноса моштију Светог Никифора Цариградског, са вјерним народом и свештеним клиром Епархије загребачко-љубљанске, у Светопреображенском храму у Загребу свету Литургију је служио Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански господин др Порфирије.

 

У среду, 22. марта 2017. године, четврте седмице Великог и Часног поста, благословом и под очинским духовним руковођењем свога првопастира, Његовог Високопреосвештенства Митрополита загребачко-љубљанског господина др Порфирија, свештенство Митрополије загребачко-љубљанске, сабрало се у јутарњим часовима у храму Светог Саве, првог Архиепископа Српског у Копру, на братском састанку и исповести.

ПУТ КА ВАСКРСЕЊУ СА СВЕТИМ ЈОВАНОМ ЛЕСТВИЧНИКОМ, 

предавач: др Драган Каран, доцент на Православном Богословском факултету у Београду. Четврта недеља поста, 26. март 2017. у 18.30 часова, СКД Просвјета, Прерадовићева 18, Загреб

Црквена општина загребачка вас позива на пројекцију филма “Обрана и заштита”, режисера Боба Јелчића. Свечана сала Гимназије »Катарина Кантакузина Бранковић« Свети Дух 122. Субота, 25. март 2017. у 19 ч.

 

У трећу недељу Великог поста, 19. марта 2017. у 18.30 ч. у СКД Просвјета,  професор др Србољуб Убипариповић, доцент на Православном богословском факултету у Београду, одржао је предавање на тему: Jер гле, кроз крст дође радост целом свету.

 

Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански господин др Порфирије служио је у Трећу недјељу поста, 19. марта, свету архијерејску Литургију у храму Светог Василија Острошког у Кочевју.

 

Благословом Његовог Високопреосвештенства митрополита загребачко-љубљанског господина др Порфирија, предсједника Школског одбора Српске православне опште гимназије „Кантакузина-Катарина Бранковић“, делегација ученика и наставника наше школе боравила је у посјети Гимназији Терезијанум у њемачком граду Мајнцу у периоду од 8. до 11. марта 2017. године. 

РАДИО БЛАГОВЕСТИ